Jaha, nu har nya symaskinen fått gå varm sista dagarna…:). Var ju bara tvungen att prova hur den fungerar så först sydde jag en ny väska till matlådan . Enkel men roligt mönster att sy (mönstret hittade jag här: http://linnzan28.blogspot.com/ ). Har sytt denna modell en gång förut o tyckte mkt om mönstret.

Sen satte jag igång med de projekten som jag hade planerat.
Först ut blev min nya vår/vinter kappa.
Mönster: Ottobre 5/2008. Ganska lättsytt mönster då jag tidigare sytt en kavaj från Ottobre så jag hade mkt nytta av det när jag sydde denna. Första gången jag tagit mig igenom ett mönster utan att fastna någonstans:). Kommer troligen att sy detta mönster igen då det blev mkt bra passform på kappan.
Tyg: Italienska modetyger. Helt underbart tyg, både att sy i och att ha på sig. Har redan hunnit få mkt beröm för kappan o framförallt färgerna i tyget, ganska ovanliga men mkt snygga (enl mig iaf…;).

Nästa projekt blev en klänning till en 40-års fest som vi blev bjudna till. Trodde först inte att jag skulle hinna sy den eftersom tyget tog 1½ vecka på sig innan det kom…:(. Men med lite extra ledig tid (tog en semesternatt) så fixade det sig tillslut. Hann tom sy en liten väska till…;).
Mönster: Burda 12/2008. Lite klurigt att sy emellanåt men beror troligen på att jag inte är så duktig på att läsa mönster ännu. När jag väl fick till det så blev det riktigt bra passform. Är så otroligt glad att det faktiskt finns figurnära mönster som passar för oss som är lite större…
Tyg: Stoff o stil. Partysatinet var jättelätt att arbeta med o inga problem att sy i, chiffongen ska vi dock inte prata om… höll på o bli tolig innan jag fick till det ordentligt, både vid tillskärning och när jag skulle sy i det… Men förb… snyggt var det…;).
Väska: Ramen inköptes på Panduro o tyget är natruligtvis resterna som blev kvar efter klänningen.
Så nu kan jag bara ge högsta betyg till nya maskinen. Den känns helt underbar att sy i o med övermatarfunktionen så var det inga som helst problem att sy igenom de tjockaste lagren på kappan! Min gamla maskin hade troligen inte kommit igenom hälften av de lagren som den nya gjorde… Övermatarfunktionen var även helt suverän när jag skulle sammanfoga satinet och chiffongen som gärna åkte åt alla håll utom det jag ville…;). Så nu är det bara att sätta tänderna i nästa projekt, måste ju försöka hinna sy på coverpron också, den har jag än så länge bara hunnit titta på o beundra lite på avstånd…;).
Men det är väl bäst att försöka hinna sy så mkt som möjligt nu, samma dag som nya maskinerna kom så fick jag erbjudande om ett nytt jobb… Naturligtvis det enda drömjobb jag någonsin haft så nu börjar jag jobba dag månd-fredag om ca tre månader…:) Så sytiden lär väl minska en hel del men ska ändå försöka hinna sy så mkt jag kan!
På återseende!!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: