Lite sytt

Här är min nya lilla vän!

Har sytt litegrann på den, bla linneklänningen, och den känns helt underbar att sy på. Blir betydligt mycket finare sömmar än på Huskylocken, jämna och fina utan att dra sig åt något håll. Ska försöka hinna prova övriga sömmar i helgen, har bara provat den 4-trådiga overlocksömmen ännu. Får försöka hitta på ett projekt där jag får nytta av de andra också:). Fick en del tillbehör med på köpet, bla tre olika pressar fötter och en ”Trim Bin” vilket jag inte hade en aning om vad det var förrän maskinen kom hem. O det visade sig lyckligtvis var en sån här:

Så nu behöver jag inte bekymra mig om hur jag ska få tag på en…;).
Passade på att köpa lite tillbehör till Cover Pro’n eftersom även dessa var lite drygt halva priset mot i Sverige.
En sömnadsguide:

Och en bandkantare (12mm):

Har ännu inte hunnit med mer än att packa upp dem men ska försöka prova att sy med dem i helgen.
Här är i alla fall ett avslutat projekt! Linneklänningen blev äntligen färdig och jag blev relativt nöjd med den. Missade lite på ett knapphål och kragen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men det får jag väl leva med…;). Hade tänkt att ha den på jobbet men insåg efter att jag provat den att den blev lite för urringad… Hmm, så ofta som vi står framåtböjda o jobbar så är det nog bäst att ha lite högre urringning…;) Men, men jag kan alltid ha den privat och jag tror att den blir ganska skön att ha nu i värmen.


Mönster: Burda nr 5 2010, klänning 137. Mönster var lite svårt förklarat och jag förstod inte riktigt hur kragen skulle göras men jag fick tillslut ihop det någorlunda. Har ofta svårt med just Burdas förklaringar, vet inte om det beror på översättningen eller om jag helt enkelt inte kan tillräckligt mycket för att förstå. Men, men…
Tyg: Härligt mjukt linnetyg från tyghuset i Eskilstuna, även knapparna är därifrån.
God natt!!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: