Lite smått o lite sytt…

Tro det eller ej men jag har faktiskt sytt litegrann sista tiden även om jag inte hunnit blogga om det ännu. Först ut var ett par enkla jersey tröjor som jag använder som jobbartröjor.
Tyg: Härlig viscose jersey från MG-tyger. Den lila är samma tyg i hela tröjan och den bruna har jag kombinerat med en enfärgad viscosejersey från samma ställe.
Mönster: Creative Workshop nr 303, de bästa damtopparna. Första gången jag provade detta mönster. Tyckte det var mkt lättsytt och det blev bra passform på båda tröjorna. Valde att sy med V-ringning då jag passar bäst i detta (tror jag iaf…;).

Nästa projekt blev ett par ullbyxor.
Tyg: Ulltyg med stretch från tyg.se Ett mjukt och skönt tyg men liiiite stickigt så det var skönt att ha ett par tunna strumpbyxor under.
Mönster: Ja, är man Ottobre fantast så är man…;). Samma mönster som mina linnebyxor blev det från Ottobre nr 2/2006. Älskar de vida benen och passformen, svårt att få tag på sådana byxor i affärerna nu då allt ska vara så otroligt tajt för tillfället…

Sen har jag för första gången varit iväg på Syfestivalen i Stockholm, Älvsjö. Åkte dit med lite pengar i plånboken och kom hem helt pank…;). Lite tyger blev det iaf!
Först ut ett helt underbart ulltyg från MG tyger. Kunde bara inte gå förbi utan att köpa det, tror det var fler med mig som kände så för det gick åt rätt snabbt…;) Hade tänkt att knåpa ihop en kjol av det när jag får lite tid över!

Hos samma försäljare hittade jag en hel del härliga jerseytyger både i viscose och i bomull, blir väl förhoppningsvis lite tröjer och tunikor så småningom, annars får de väl ligga till sig ett tag..;)

Stannade även till hos Italienska modetyger för att beundra alla deras underbara tyger och fick med mig detta härliga tunna ulltyg därifrån:
Blir förhoppningsvis en ”Chanel jacka” av så småningom!
Har även beställt lite tyger från Tygpyssling att sy en väska av åt en jobbarkompis. Hoppas hon inte tittar in här och ser detta för jag tänkte ge henne den i julklapp!
Lägger in en bild på min ständige medhjälpare, just här så har han beslagtagit mattes stol när hon nu ändå reste sig upp och fotade alla tygerna…;)

Ha en bra kväll!!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: