Lääänge sen sist…

Jaha, då var det kanske på tiden att man bloggade lite igen då. Har tyvärr inte haft varken tid eller ork att blogga eller knappte ens för att sy sista året men nu känner jag att inspirationen börjar komma krypande igen…:) Kan i o f s bero på att jag har semester just nu o känner att jag har all tid i världen för det jag vill göra men, men vi får väl se vad som händer.
Jag har trots allt sytt lite grann sista året, får se om jag bloggar om dessa plagg framöver.
Det här är i alla fall mina senaste alster:
Ärmlös blus
Mönster: Ottobre 2/2006
Tyg: Ett Offwhite Rami tyg från tyg.se inköpt för flera år sedan.
Plus: Att jag kommit igång igång med att sy igen:) Att jag ”upptäckt” att man kan göra en FBA för att få kläderna att passa betydligt mkt bättre än vad de gjorde förut! Måste vara Guds gåva till storbystade damer (eller rättare sagt Martha Aalto’s…;).
Minus: Att jag fortfarande har mkt att lära när det gäller FBA, det blev långt ifrån perfekt men skam den som ger sig! Ett annat minus var på ryggen där jag gjorde en ”broad back alteration” som senare visade sig var helt onödig och jag fick istället göra någon form av gigantiskt insnitt för att få bort den extra vidden som blev, men, men…

 Byxa

Mönster: Simplicity 2635 Plus Size & Plus Size Petite Dress, Tunic Pants & Vest Khaliah Ali Collection. Gjorde dock byxorna längre än mönstret.
Tyg: Något slags crepetyg i Polyester mörkt grå/lila inköpt på tyg.se för flera år sedan.
Plus: Väldigt sköna byxor även om det är lite ”mormors varning” på dem eftersom det är både Polyester OCH midjeresår…:) Det var i alla fall ett väldigt fint fall i tyget så om ingen petar på dem så kan jag nog passera som skapligt moderiktig…;).
Minus: Kan inte direkt hitta några med dessa byxor, lätta att sy o sköna att ha på sig.

Så nu får vi se om min ”sy-mojo” har kommit tillbaka. Skulle behöva en ny höstgarderob så vi kan väl hoppas på att det blir något sytt i alla fall. Har beställt lite nya mönster (som om jag inte hade tillräckligt många innan…:) som borde komma i veckan, så vem vet!

Ha det gott!!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: