Några tröjor till jobbet

Jaha, inte blev det så mkt sytt som jag planerade på min semester, men, men hösten är ju inte riktigt här ännu så jag har väl några veckor på mig att förnya höstgarderoben…J.

En av anledningarna till att jag kom av mig i sömnaden var att jag väntade på denna:

En Babylock Coverstitch inköpt från Sewingmachines Direct . Jag beställde den i Juli ett par veckor innan jag skulle gå på semester men tyvärr så var den restnoterad från fabriken så det slutade med att det dröjde sex veckor innan den äntligen dök upp min sista semesterdag…L.  Sen har jag ju tyvärr inte haft så mkt tid att provsy eftersom det varit fullt upp. Men i helgen hade jag beredskap (jobbar då hemifrån och åker ut när de ringer efter mig) och det var så otroligt lugnt att jag faktiskt hann med att sy hela tre tröjor så nu har maskinen testats till fullo!
Jag hade ju en Janome CoverPro sen tidigare som jag tyvärr aldrig kommit riktigt bra överens med trots att jag verkligen försökt. Och eftersom jag har så väldigt lite tid att sy så känns det lite irriterande att hålla på och mixtra med maskinen i flera timmar innan man kan börja o ändå blir det inte bra. Så jag grävde ett djupt hål i plånboken och bestämde mig för att satsa på en Babylock istället, främst eftersom jag är väldigt nöjd med min Imagine wave overlock.
Nog om det nu, här kommer lite bilder på vad nya maskinen lyckades prestera (med hjälp av de gamla förstås…;). Eftersom jag behövde lite långärmade tröjor till jobbet så tyckte jag att detta blev ett perfekt projekt att testa nya maskinen på, framförallt bandkantaren som jag aldrig fick att fungera till CoverPron.
Mönstret är detsamma till alla tröjor, Ottobre Creative Workshop 303, ”de bästa damtopparna”. Jag valde att göra ¾ lång ärm så även hygiensköterskan blir nöjd…;) Tröjorna är ganska åtsittande eftersom de är tänkta att bära under västen på jobbet.

Tyget till denna är inköpt på MG-tyger innan de tyvärr slutade sälja tyger.


 
 
 
 
Även detta tyg är från MG-tyger.
     Detta tyg kommer från Tygpyssling och är ett Campantyg från Hilco (just nu på rea :). På denna tröja valde jag att göra bandkantning även på ärmarna.
Jaha, vad får den för betyg då min nya lilla vän. Tja, kan man få ge en 6:a kanske…;) Nej, skämt å sido men den känns verkligen bra, inte ett enda hoppstygn vare sig jag använde bandkantare, fållguiden eller bara sydde. Och eftersom detta var det största problemet med CoverPron så känner jag mig ganska glad just nu J. Ska verkligen bli roligt att fortsätta att bekanta sig med den och se vad vi kan göra tillsammans framöver!
PS, om ni vet någon som vill ha en CoverPro så finns det en till salu här…;)

4 reaktioner till “Några tröjor till jobbet

Lägg till

  1. Vilka snygga tröjor och vad skoj det är när det går fort och blir bra. Har också en coverpro men med lite problem men har mycket hjälp av facebookgrupper med syintresserade och hoppas det ska bli problemfritt framöver. Lycka till med din nya maskin.

    Gilla

  2. Tack så mkt! Hoppas verkligen att det fungerar med CoverPron för dig, tror egentligen inte att det är en dålig maskin på något sätt men jag har bara lite för lite tålamod att hålla på och trixa…;)

    Gilla

  3. Tack så mkt! Jag har kört med min gamla bandkantare till Cover Pron, den passar inte riktigt i fästet så man får trixa en hel del. Har hittat bandkantare till BLCS på ebay men hittills inte lyckats få mitt Pay Pal konto att fungera så jag kan beställa dem…:( Ska göra ett nytt försök ikväll får vi se om jag lyckas! Adressen dit är: http://stores.ebay.com/SHARP-SEWING-SUPPLIES/Baby-Lock-Coverstitch-BLCS-/_i.html?_fsub=370561719&_sid=304381499&_trksid=p4634.c0.m322

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: