Lite Julpyssel

Eftersom jag har en veckas semester passar jag på att sy lite inför jul. Har varit och köpt tyg till nya gardiner till vardagsrummet samt till sovrummet som jag tänkte hinna färdigt denna vecka. Men så fick jag lite inspiration till att göra en ny lampskärm till lilla lampan i hallen så då fick den komma emellan…;).
Skärmen är sydd av tyget ”Ditte” från IKEA och spetsen och satinbandet är från Panduro. Total kostnad ca 40:-, lite skillnad mot affärernas 150-200:- för en lampskärm…

Jag blev rätt så nöjd med den, ska bara göra ovankanten lite annorlunda om jag gör någon mer skärm, blev lite trix för att få det snyggt som det är nu. Som dekor sydde jag en av dekorsömmarna från symaskinens utbud, blev i alla fall lite ”juligare”…;).

Närbild på dekorsömmen

Nehej, nu är det dags att börja sätta upp julstjärnorna i uterummet, får i alla fall lite julstämning eftersom snön faller stadigt utanför fönstret. Om det blir som de lovat så lär den väl ligga kvar i alla fall över 1:a advent eftersom det ska bli -12 c i helgen. Så hoppas ni alla får en riktigt trevlig advent!
Ha’re!!

2 reaktioner till “Lite Julpyssel

Lägg till

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: