Kommer sommaren nu…:)

Det har varit riktigt skönt med en fyradagarsledighet. Inte alls tokigt att börja jobba på kontor så man får både klämdagar och ledigt alla röda dagar. Det har jag inte haft sen jag började min karriär för en himlans massa år sedan…;).
Jag har i alla fall satt lite fart med att börja sy på sommargarderoben. Hög tid kan tyckas då sommaren nästan redan är här.
De första plaggen knåpade jag ihop inför Göteborgsresan eftersom jag var i behov av lite linnen att ha under tröjan. Passar utmärkt nu när det börjar bli varmare eftersom dessa känns lite mer ”påklätt” en ett vanligt linne.

Mönster: Ottobre 2/2010.
Tyg: Viscosejersey från MG-tyger.
Beskrivning: Ärmlös topp med ”Waterfall” effekt i halslinningen.
Omdöme: Väldigt lättsytt och smidigt linne, jag sydde båda två på under fyra timmar inkl avritning av mönster. De är väldigt sköna att ha på sig och passar utmärkt under en tröja eftersom de inte blir så bylsiga som en vanlig tröja kan bli. Kommer troligen att sy fler av dessa!

Sen har jag också hunnit med att sy färdigt jeansen som jag visade på klippbordet i förra inlägget. Appropå klippbodert förresten, jag är så ortoligt glad för att jag har detta, allting går så himla mycket smidigare så jag klipper ut både tyger och mönster av bara farten just nu…:).
Åter till jeansen, det är första ordentliga paret jag syr, har sytt tidigare men då har det varit i ett tunnare tyg som mer påminner om vanligt byxtyg. Dessa är mer ”riktiga” jeans.Ber om ursäkt för bilden, den visade inte så mycket som jag trodde när jag såg den i kameran.

Mönster: Jeans Vogue 1034, Sandra Betzina, Topp McCalls 6513 Palmer/Pletch.
Tyg: Jeanstyget kommer från Tygpyssling och heter Ginajeans, en blandning mellan bomull, polyester och elastan. Ett väldigt skönt tyg att ha på sig men tyvärr så töjer det sig en hel del.
Toppen är ett test av mönstret och sytt i ett microfiber jersey från MG tyger.
Omdöme: Jeansen var väldigt roliga att sy med massor av små detaljer som gör dem lite ovanliga. Bl.a är det dragkedjor på bakfickorna och dubbla framfickor. På insidan går fickorna ända fram till blixtlåset, enligt beskrivningen för att hjälpa till att hålla in magen…;). Fungerar säkert om de är lite tajtare och inte sydda i stretchtyg. Det är i alla fall en väldigt skön modell men tyvärr blev mina lite för stora, dels hade jag ändrat lite i mönstret och ökat i sidorna (vilket jag ej behövt gjort) och dels var tyget väldigt stretchigt. Men jag kommer helt klart att sy fler av dessa då de som sagt var otroligt sköna att ha på sig.


Bild på de dubbla fickorna
Bild på bakficka med dragkedja

Toppen var som sagt ett test och jag gjorden den rakt av i storlek 22 (48) men den blev lite för stor vid axlarna/över bysten. Annars en väldigt skön modell.

Under dessa fyra dagars ledighet har jag faktiskt tillbringat en hel del tid vis symaskinen. Jag skulle väl egentligen ha vart ute i trädgården och fixat men, men, den ligger väl kvar:)
Istället har jag börjat att knåpa ihop sommargarderoben i form av detta:

 Mönster: Topp McCalls 6513, byxor Caprese från Ottobre 2/2011.
Tyg: Toppen är av en viscosejersey från Tyghust i Eskilstuna. Byxorna i ett underbart elastiskt linnetyg från Tygpyssling som legat till sig i garderoben ett tag.
Omdöme: Jag har nu ändrat mönstret till toppen, gjorde den istället i storlek 18 med en FBA vilket blev betydligt mkt bättre. Dock var detta tyg lite slinkigt så urringningen blir nästan lite väl stor när jag rör mig. Får komma ihåg att stabilisera den sömmen nästa gång.
På byxorna förlängde jag grensömmen bak och gjode insnitten lite djupare. Jag kortade också midjelinningen bak vilket gjorde att jag slapp ”glappet” i ryggen som jag alltid får på byxor annars. Passformen blev till slut riktigt bra för att vara byxor och jag…:).

Detaljbild på knapparna på skärpet.

Så nu har jag i alla fall början till en sommargarderob. Fler tyger har passerat tvättmaskinen oc ligger nu och väntar på tillklippning på bordet. Hoppas jag får mer tid till att sy framöver för nu när jag har kommit igång så är det så himla roligt!!
Hoppas att ni också har tid för att sy det ni vill.
Ha en riktigt bra kväll därute!
2 reaktioner till “Kommer sommaren nu…:)

Lägg till

  1. Du har verkligen varit flitig vid symaskinen. Jeansen såg jättesnygga ut med fina detaljer. 🙂 Det är kul när man hittar modeller som man gillar och som går fort att sy. Själv får jag inte så mycket sytt sedan jag blev klar med SWAPen för nu har jag fått använda tiden till trädgårdsjobb.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: