En liten sneakpeak…

Jag har äntligen fått ändan ur o kommit igång att sy på min vårplan. Jag började med jeansen eftersom min garderob just nu lämnar mkt övrigt att önska när det gäller byxor. De är inte riktigt färdiga ännu men jag ville bara visa att jag kommit igång litegrann med att brodera med nya maskinen:

Inte fullständigt lyckat men det tar sig…;). Upptäckte för sent att jag fick hästen lite långt ner på fickan, men bestämde mig för att det fick vara så den här gången. Eftersom fickorna inte var tillräckligt stora för att kunna fästas i ramen så provade jag Pulvertrolls sandwich metod ( som du hittar här: http://www.pulvertroll.se/video ). Har du inte kollat in hennes sida ännu så gör det, det är en hel kunskapsbank med maskinbroderi!! Jag har lärt mig massor med nyttigt om maskinbroderi som det hade tagit mig flera år av letande innan jag hade hittat annars. Nu är mitt mål att i alla fall bli hälften så duktig som pulvertroll när jag blir stor :).

Nåväl, som ni ser så har jag än så länge mkt långt kvar innan jag nått mitt mål men det var ett väldigt roligt försök! Som jag sa så hamnade hästen lite långt ner och texten vred sig lite nedåt, eller troligen så hoopade jag fickan lite snett. Måste bli bättre på att markera på tyget så jag vet mittlinjen och centrum. Får försöka komma på något bra att märka med som sen är lätt att ta bort. Ha du något tips så får du gärna lämna det!
Så här blev det när jag sytt på fickorna och sytt ihop byxorna:

Jag lyckades i alla fall få ihop sömmen vid bakstycket ordentligt :).

Ja,ja, ikväll har jag sytt ihop sista sidsömmarna och påbörjat inprovningen av midjelinningen. Kan i alla fall säga att byxorna var mycket sköna att ha på sig när jag provade dem så nu ska jag bara lyckas med konststycket att få till midjan som jag vill så är byxorna nästan färdiga. Nya bilder kommer när de är helt klara.
Ha en bra kväll o på återseende!

7 reaktioner till “En liten sneakpeak…

Lägg till

 1. Åh jag blir ju helt rörd, tack!! vet du N, du är på god väg jag tycker det ser snyggt ut trots att de inte är centrerade. jag är sååå avis, jag skulle vilja fråga vilket jeans mönster du använt, jag skulle också så gärna vilja sy ett par jeans, o inspirationen du gav mej nu är GRYM!!! GO GIRL! kram Troll

  Gilla

 2. glömde… jag köper färgglada frys etiketter jag målar ett kryss på så jag får perfekt centrering på brodyret. mycket enklare än pennor som inte försvinner o sådant..
  Troll

  Gilla

 3. Hej A! Tack så jättemycket, vad glad jag blir att du tyckte att det blev fint trots missen med placeringen! Vilket smart tips med frystejpen, blir att fara till affären ikväll o inhandla lite sånt o lite textiltape. Märkte att tyget inte riktigt fastnade i ramen när jag spände så jag får nog testa det :).
  Mönstret till byxorna är McCalls 5894, ett Palmer/Pletch mönster. Jag gillar verkligen deras mönster för de hR så himla bra beskrivningar så det blir väldigt lätt att lyckas med mönsterpassning o sånt!
  Ha en bra dag!

  Gilla

 4. Ser jättefint ut! När jag ska brodera på mindre plaggdelar typ fickor brukar jag klippa ut delen efter att broderiet är på plats, då kan man lättare justera om det har blivit lite galet.

  Gilla

 5. Tack så mycket M! Vilken smart idé! Det ska jag testa nästa gång jag provar. Har redan plockat fram ett tyg till att sy ett par till eftetsom dessa blev så himla sköna :). Ha en bra dag!

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: