En ny BH

Jag har varit rätt så flitig i min syverkstad sista dagarna, synd bara att det kom lite påskfirande emellan ;). När jag var på BH kursen så fick jag hjälp av Lisa att justera mönstret litegrann för att få till en ännu bättre passform på min BH, dessa justeringar gjorde jag klart o satte igång att tillverka en ny BH häromkvällen. Ni har redan sett de delar jag broderade och så här blev slutresultatet:

Mönster: LG mönster, kupa i 3 delar, omgjort för att passa mig. Tror vi tog stl 85 runtomkring med H-kupan i stl 90. Sidodelarna är lite ökade och över och underkupan är avrundade för att få bort spetsigheten.
Tyg: Duoplex i kupan och Powernet i ryggstycket, tyg och tillbehör inköpta hos Bodil på bwear.se.
Omdöme: Ja, vad säger man när man för första gången i sitt liv får en BH som sitter precis som en BH ska göra! Det är så obeskrivligt skönt att man knappt vill ta av sig den när man ska gå o lägga sig :). Den BH:n jag sydde på kursen för några veckor sedan har gått för jämnan här hemma, det är bara när jag måste tvätta den som jag tvingas ta någon av de gamla illasittande :(. Så nu när jag i alla fall har en till så löser det nästan mina problem! Bara att kavla upp ärmarna o tillverka flera :).

Har ni sett att jag till och med lyckats fått dit rosetten :). Fick ju nämligen lära mig på kursen att en BH inte är färdig förrän rosetten är ditsydd, så det vara bara att ”lyda order” o sätta dit en liten rosett ;). 

Jag blev väldigt nöjd med justeringarna i mönstret, det enda som inte blev helt ok var att jag bytte bågar till ett par som var lite vidare i nederkant så jag behöver troligen öka litegrann i tygdelarna mot mitten nästa gång. Fördelen blev att jag fick en båge som inte klämde någonstans vilket för mig är rätt otroligt, tror inte jag haft det nångång förut i mitt liv :). De bågarna jag hade var lite för långa men efter en djupdykning i sambons verkstad så kom vi på en rätt bra lösning:
Jag klippte av bågen med en sidavbitare, filade till kanten med en metallfil o doppade änden i epoxylim för att få en mjuk ”kudde” som inte har sönder tyget. Hängde sen bågen upp o ner tills limmet hade torkat för att få en droppe i änden. Fungerade nästan lika bra som en färdig :). Observera att jag har ingen aning om vad som händer med epoxylimmet i tvätten, det får väl framtiden utvisa :). Men, men nu vet jag i alla fall hur jag ska få till bågar som passar bra!
Så nu är det bara att sätta fart med sommarplanen igen, ett par byxor är ju färdiga o två par ligger färdigklippta på klippbordet. Påbörjade brodering av bakfickor på ett par korta jeans nu ikväll, ska klura på om det blir ett lite broderi även på byxbenet… Vi får väl se :).
Ha en bra kväll så hörs vi av!

5 reaktioner till “En ny BH

Lägg till

 1. Nina du är så påhittig, hoppas byglarna fungerar, men byter gärna ut de du köpt av mig till kortare om du vill.
  Bh:n blev så fin med broderiet, precis lagom. Har du fodrat på baksidan så du slipper ha det mot huden? Är så glad att du trivs i den och att ändringarna blev bra.
  Ska bli kul att få se din vår garderob så jag läser väl nästa inlägg

  Gilla

 2. Tack så jättemycket för erbjudandet Lisa!! Men jag tror att jag ska försöka med dina bågar nästa gång för jag blev inte helt nöjd med passformen nu när jag haft den på mig ett par gånger. Jag är dock väldigt nöjd med passformen efter de sista ändringarna för det blev en helt annan form på kuporna så den ser snyggare ut under kläderna. Jag köpte ju mer tyg av dig så jag klurar på att göra en likadan som jag gjorde på kursen igen när sommarplanen är färdig. Man kan ju inte ha för många BH ar, eller hur :). Jag satte aldrig i något foder i denna o jag har inte upplevt något besvär av broderiet. Men jag är å andra sidan rätt okänslig för sånt så om man vet med sig att man reagerar så behöver man nog ett foder i.

  Gilla

 3. tycker din BH är skitsnygg, häftigt att ni kunde anpassa den så till dej, att inte vilja ta av sig BH'n det är himla bra beröm.. duktig du är!!

  Gilla

 4. Tack så jättemycket Troll!! Ja, det är för himla skönt att ha en BH som passar så bra så man inte vill ta den av sig, måste bara sy några fler för de behöver ju tvättas ibland ;).

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: