Bombshell swimsuit

Jaha, då var äntligen min baddräkt färdig! Trodde faktiskt inte själv på att den skulle bli klar o med tanke på att jag började på den i februari så har det ju tagit ett tag :). Men, men nu är den färdig i alla fall, dock ej perfekt så det är väl bara att kavla upp ärmarna o göra en till så småningom. Men inte ikväll… eller imorgon… eller nästa vecka, eller… ja ni förstår ;).
Nåväl här är den lilla rackarn till sist:


Mönster: Bombshell swimsuit, ett PDF mönster från Closet Case Files Ett mönster som har funnits ett tag och som gjorts i väldigt många fina exemplar, bara att googla så hittar ni massor av fina baddräkter! Jag gjorde en (slags) FBA för att tyget skulle räck över kuporna, i övrigt inga mönsterändringar.
Tyg: Baddräktstyg från Röda Tråden , foder från en nu nedlagd tysk firma, Elengeria. Vadd till kuporna, bågar och resår från B.Wear
Omdöme: Jag tror inte att baddräkten är så svår att sy om man bara följer mönstret rakt av. Det är lite pyssel med allt rynkande av tyg osv men det är ingenting som är speciellt svårt symässigt. Men om man som jag då nödvändigtvis måste krångla till tillvaron för sig själv och lägga till en BH för att få ordentligt stöd då blir det lite trixigare! Jag började redan i februari med att sy en hel BH av vadden med powernet i ryggdelen för att få stöd. Sen tog det stopp för jag hade inte en aning om hur i h….vt…e jag skulle få ihop baddräkten med BH:n på ett snyggt och bra sätt. Men efter fyra månaders klurande så insåg jag att det var bättre att inte göra någon hel BH utan istället ha ett framstycke med kupor och underdel och sen lägga powernet i bakstycket, innanför fodret.
Ungefär så här:

Där sömmen är slutar Powernetten. Jag la den i dubbla lager innanför fodret för att få ordentligt med stöd. Om jag gör denna igen så kommer jag troligen att ha powernet lite längre ner på ryggen för ännu mer stöd. Frågan är bara om jag kommer i den då, det är lite tajt som det är idag :).

Framstycket löste jag det så här:
Jag sydde framstycket på en BH (mönster Shelley Bra från Pin-Up Girls) med Powernet i bandet runt kuporna, sen fäste jag detta i fodret till framstycket (jag kortade av det för jag ville inte ha foder inne i kuporna). Sen var det bara att sy ihop delarna med yttertyget som beskrivningen. Eller, det gjorde ju naturligtvis inte jag, utan jag utan ägnade istället heeeela eftermiddagen igår åt att sprätta coversömmar och overlocksömmar eftersom jag gjort helt fel. Men, men det är av misstagen man lär sig o nu kommer jag aldrig (förhoppningsvis) att göra samma misstag igen :).

Närbild över BH-delens fäste i fodret.
Jaha, är det nu man ska varna känsliga läsare för otäcka bilder ;).
Så här ser i alla fall baddräkten ut på undertecknad:

Som sagt, den är inte helt perfekt, lite söömnadsmissar här o där, men jag är glad att jag fick ihop den till slut. Stödet från BH:n blev riktigt bra o jag kan både hoppa o skutta utan att behagen förflyttar sig speciellt mycket 🙂 Jag tycker dock att den går liiiite väl långt ner fram så om jag gör den igen får jag nog försöka justera det lite.
Har inte bestämt mig ännu om jag törs visa mig ute i det fria med den. Jag provar på er först o ser ifall ni törs släppa ut mig :).
Ha en bra kväll!!

14 reaktioner till “Bombshell swimsuit

Lägg till

 1. Hej, tycker du har fått till en jättesnygg baddräkt och skall absolut visa upp dej i den. Alla rynkor trollar ju som bara den och den sitter super på dej tycker jag. Det som jag tycker är problematiskt är det som gärna ramlar ut under armen på alla köpe-BH och där har du ju lyckats få till det helt perfekt tycker jag. Lagom glipa fram så man vet att det finns behag:-)) Mao supersnygg. Ann

  Gilla

 2. Du är jätteduktig på allt du syr, nu har jag en annan fråga till dig ,blev inspirerad av ditt klippbord som din pappa gjort nu ska min man göra ett till mig har köpt material utom fällbensbeslag får inte tag på dom var har din pappa köpt dom? vet du det? MVH, Anita

  Gilla

 3. Tycker jag absolut – var stolt över det du har och visa upp det för det är absolut värt att visa för omgivningen. Har ingen blogg men vi har träffats hos Nadja vid odevisningarna. Kram Ann

  Gilla

 4. Då vet jag vem du är Ann :). Vad roligt att du hittat till min blogg! Tack igen för dina fina kommentarer! Hoppas vi ses på modevisningen i september, jag har planerat att åka ner så jag hoppas att det blir som jag tänkt mig för det skulle verkligen vara roligt att komma ner igen 🙂 Ha det så bra! Kram Nina

  Gilla

 5. Tack så jättemycket! Har inte vågat mig ut ännu men med tanke på att det skulle bli nästan 30 grader varmt här nästa vecka så får det nog bli ett dopp :)!

  Gilla

 6. Hej Ewfa! Vad roligt att du hittat hit! Tack så mycket för länken, jag är ofta inne på din blogg o läser men måste erkänna att jag är lite dålig på att ge mig till känna. Ska försöka bättra mig framöver :)!

  Gilla

 7. Hej!
  Superfin baddräkt verkligen. Tänkte själv sy en bikini nu till sommaren men förstår verkligen inte det här med baddräktsvadd. Har varit inne på B,wears hemsida och kikat men beskrivningen där är väldigt luddig. Hur gjorde du för att forma och få till kuporna? Klipper man och syr eget eller går det att forma dem med styrkjärn som det stod på hemsidan. Vad tyckte du om kvalitén på det? Fungerade det bra sen? Noll koll som sagt 🙂
  MVH
  Johanna

  Gilla

 8. Tack så mycket! Jag tyckte att det var ganska enkelt att forma kuporna eftersom jag använde mig av ett utprovat BH mönster. Det viktigaste att tänka på när man syr ihop delarna är att man tar bort sömsmånen på kupan och lägger vadden kant i kant och syr ihop med en bred zigzag söm. Vet inte hur enkelt det är att bara forma själva vadden så jag rekommenderar nog att ta ett BH mönster o sy efter. Jag har själv tänkt att sy en bikini till sommaren och jag använder mig även då av ett redan utprovat mönster. Det är väldigt roligt att sy så jag hoppas att du provar, hör gärna av dig om du tror att jag kan hjälpa dig med något, ibland är det ju lättare att klura om man hjälps åt :). Lycka till!

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: