Höstplan

Hej hopp!
Hoppas ni haft en bra sommar! Själv har jag latat mig i fyra veckor o inte gjort speciellt mycket alls, inte ens sytt… Känns egentligen som lite slöseri med tid att inte utnyttja sina lediga dagar till att sy men inspirationen har inte riktigt varit på topp. Efter en kaotisk arbetsvår så tog energin fullständigt slut och jag tror att jag låg o balanserade på gränsen till utbrändhet ett tag. Nu kommer jag att börja på mitt gamla jobb igen efter semestern så förhoppningsvis blir det lite bättre i höst.

Nog om sådana tråkigheter nu :)! Det har hänt lite här hemma även om jag inte har sytt så mkt. Jag har fått en ny kompis i syrummet (jag som inte hade så många tidigare ;), en ”liten” vän som bara kan göra en enda sak men det han gör, gör han desto bättre! De flesta anser mig nog vara helt galen som köper en sån men va sjutton, lite galen kan man väl få vara ibland :)! Här är det nya tillskottet:

En begagnad Janome MB4 Broderimaskin. Helt underbar att brodera med och jag har redan levererat en beställning på tröjor till Båtklubben här hemma. Som sagt, egentligen alldeles för stor för mina behov men väldigt kul att leka med. Så om någon behöver en Bernina 580 med broderifunktion så kommer det snart att finnas en till salu… Måste försöka minska maskinparken något då jag inte kommer att få plats i syrummet med alla maskiner jag har.

Appropå syrummet så har vi kommit lite framåt i alla fall, fönstren är isatta och all puts och takbeläggning från gamla badrummet är snart borta, nu börjar det bli dags att bygga upp istället för att riva ner, alltid lika kul!

Men som synes så är det en bit kvar ännu innan allt är klart…;).

Nu till höstplanen. Jag har varit lika ambitiös som vanligt i mitt planerande så får vi se hur mkt av det som blir sytt. Planen är en qviltad jerseyjacka, 2 par jeans, 1 kofta och 2 tröjor. Alla mönstren utom jackan är använda tidigare så det borde underlätta.Här är collaget jag la upp till FB gruppen:

Jag roade mig också med att försöka teckna planen, har sett många som gjort det och tycker att det blir väldigt fint. Dock vill jag varna för att jag inte är någon duktig tecknare :)! Grunden är en bild jag gjort i Corel Draw där jag kalkerat en bild på mig själv i baddräkt. Den la jag sen in i ett PP dokument och gjorde tre av mig så fick jag lite mer att rita på. Rätt kul sätt att få en modell av sig själv att testa olika klädstilar och mönster på, blir lite lättare att se om det passar innan man börjar.

Det var väldigt kul att se planen lite mer ”på riktigt” än vad det blir i ett collage. Hoppas verkligen jag får ihop det den här gången för jag skulle behöva alla plaggen! Skönt ändå att jag kommer att ha arbetskläder när jag börjar jobba, då blir behovet av snygga vardagskläder något mindre i alla fall.

Ha en bra dag så hörs vi av!

En reaktion till “Höstplan

Lägg till

  1. Du ärju duktig på att rita. Vad menar du med PP?? Funderade just på det där med att rita en modell på datorn idag, har sett både modeller och sen kan man fylla i med det riktiga tyget , undrar var det finns?

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: