Closet Case, Jenny trousers

Closet Case Jenny Randigt linne

 

Nåt som saknas väldigt mkt i min garderob just nu är byxor. Förutom jeansen jag sydde så har jag bara två par byxor till som passar mig någorlunda . O med tanke på att sommaren är här o dessutom väldigt varm så insåg jag att det bara är att försöka sy några fler innan jag smälter bort :).

Jag har länge velat ha ett par vida linnebyxor och har under sista åren köpt på mig ett flertal linnetyger i olika varianter. Har dock inte hittat något passande mönster förrän detta ramlade ner i min inkorg:

Jenny Overalls pattern picture

bild hämtad från https://store.closetcasepatterns.com/

 

Closet Case Patterns Jenny Overalls and trousers

Precis vad jag letat efter :)! Vida linnebyxor med lite högre midja och öppningarna i sidan istället för fram, helt perfekt för mina tänkta sommarbyxor.

Originalet till dessa är ett par hängselbyxor, väldigt snygga, men det var inget jag ville sy nu till sommaren. Kan dock definitivt tänka mig ett par i manchester till vintern…;)

Jenny Overalls bib picture

bild hämtad från https://store.closetcasepatterns.com/

 

Eftersom mina Ginger Jeans passade så himla bra så vågade jag chansa lite och sydde därför ingen testbyxa. I efterhand så kanske jag skulle ha gjort det ändå men de byxor jag fick till är fullt användbara så det gör inte så mkt :).

 

 

Knäppningen blev bra, jag valde att bara sy knapp och dragkedja på ena sidan på dessa. I mönstret finns dock beskrivning av att sy öppningar på båda sidor samt att Heather Lou (som gör mönstren på Closet Case Patterns) har flera tutorials på sin blogg om har man gör en knappgylf på sidan eller en helknäppning fram på hängselbyxor.Linnebyxor knäppning

Det jag gillar med sidoknäppningen är att det inte blir så bylsigt fram vilket det kan bli ibland med vanlig knäppning.

När jag sydde dessa hade jag lite svårt att bestämma vilken längd jag skulle ha på dem så efter lite mms-konsultation med min kompis o hennes dotter så kom vi fram till att en kortare längd var snyggare på mig. Originalet i mönstret ser ut så här (o då hade jag ändock redan kortat dem ca 15 cm…).

Linnebyxor test längd2Linnebyxor test längd

Men om jag skulle ändra mig gällande längden så har jag sparat sömsmånen så då är det bara att släppa ner dem igen… ;).

Eftersom jag gillade det här mönstret väldigt mkt så har jag tänkt att sy ytterligare ett par linnebyxor fast hellånga denna gång. Börjar min semester om två veckor så då får jag förhoppningsvis lite mer tid att sy så vi får väl se om jag lyckas få till ett par då.

Ha en fin kväll!!
Floraninan signatur

 

En reaktion till “Closet Case, Jenny trousers

Lägg till

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: