Svala linnebyxor

Rosa linnebyxor blommig tröja 1

Jag älskar verkligen byxor i linne på sommaren när det är så här pass varmt. Även om man har långbyxor så känns det inte lika klibbigt och klistrigt att ha på sig som vanliga bomullsbyxor. Jag har tidigare haft snygga linnebyxor i min garderob men på grund av min rätt stora viktminskning sista året så kan jag tyvärr inte ha dessa längre. O eftersom jag avskyr att sy om kläder (måste ta tag i det då jag har massor av oanvända kläder jag inte kan ha längre…) så bestämde jag mig för att sy ett par nya :).

Mönstret är samma som mina korta randiga linnebyxor , Closet Case Patterns Jenny trousers men jag ville göra dessa hellånga då jag tyckte det passade till just det tyget. Jag gjorde några små justeringar, bla så kortade jag grensömmen då jag upplevde att de förra blev lite långa just där. Tror dock att jag kan korta dem ytterligare lite till nästa par. Är visst kortare i överkroppen än jag tror…;).

Rosa linnebyxor blommig tröja 4

Rosa linnebyxor blommig tröja 2

 

Jag ändrade även framfickorna och la dem utanpå istället. På alla byxor jag syr så blir det ett konstigt ”veck” i överkanten på fickorna, samt att det ofta drar det en hel del i tyget ( troligen pga att jag har en mage som sticker ute en del…;). Trodde att jag skulle komma undan det om jag la fickorna utanpå men tyvärr blev det inte riktigt bra i alla fall. Får fixa det till nästa gång jag syr dessa, får göra en justering  på mönstret för ”putmage” så kanske det blir bättre :).

Fickorna i sig blev jag väldigt nöjd med, tyckte det blev snyggt med en kontrastsöm att fästa dem med. Passade även på att fodra dem i ett tunt viskostyg.

La även till bakfickor denna gång, lite enklare när man inte har en massa ränder att ta hänsyn till…;)

Tyget är jag inte helt 100% säker var jag köpt, jag tror att det är från Italienska Modetyger men det kan också vara från Jofotex kommer inte riktigt ihåg. Hmm, undrar om det är ett tecken på att man har får mycket tyg i garderoben… >D I vilket fall så är den en linne/viskos blandning som är supermjukt o skönt mot huden o väldigt svalt.

Rosa linnebyxor blommig tröja 3

Tröjan är Cashmerette Dartmouth Top som jag sytt tidigare. Älskar verkligen detta mönster! Väldigt bra passform för någon som ser ut som jag o dessutom lättsytt. Har gjort samma justering på denna som jag gjorde på klänningarna och kortat urrigningen ca 5 cm.

 

Tyget i tröjan är en mjuk o skön viscosejersey från Italienska Modetyger. Har samma mönster och färgställning på ett tyg i bomullsjersey som jag ska testa att sy något annat av senare under sommaren.

Muddväven är från Jonic Textil. Har börjat använva muddväv mer o mer när jag syr trikåtröjor då jag tycker att det blir en snygg kontrast till tyget och ofta håller formen till urringingar bättre än vad en remsa av tyget gör.

Så nu har jag ytterligare lite mer kläder att växla med i min nya garderob. Det går lite långsamt men så småningom ska jag nog få ihop något riktigt bra att ha på mig :). Har lite fler tyger jag vill sy trikåtröjor i för sommaren sen är det dags att börja planera o sy höstgarderoben. Kanske inte något man direkt tänker på i den här värmen men rätt vad det är så börjar det bli svalare igen o då är det skönt att ha lite nya kläder att använda.

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: