Ritar o syr…

Just nu så syr jag en hel del, har bara inte lyckats få upp det på bloggen ännu :). Som jag berättat tidigare så är min garderob rätt mager just nu eftersom jag inte kan ha någonting av mina gamla kläder. Så det är bara att tugga på o sy vartefter behovet uppstår.

Byxor är något som jag använder i stort sett dagligen så det märks rätt mycket när det saknas. Jag sydde ju ett par Ginger jeans i våras o de används väldigt flitigt. Eftersom jag trivdes så bra med dessa så bestämde jag mig för att sy ett par till. Denna gång i ett beige/brunt jeanstyg från Tygpyssling  ,tror att tyget är från Hilco.

Ett väldigt mjukt o skönt tyg med en del stretch i, perfekt för Ginger mönstret. Denna gång ökade jag vidden på låren litegrann då jag upplever att det förra paret sitter lite tajt just runt låret. Passade på att göra insidan lika snygg som utsidan, alltid lika kul när man tar på sig byxorna…;) img_1309img_1315-1

 

 

 

 

 

Även insidan av bakfickorna fick lite fodertyg, tyckte det blev bättre eftersom jag använde mellanlägg för att få sömmarna på bakfickorna snygga. Detta är en av de saker jag uppskattar med Closet Case Patterns, mönstren är lika måna om att se bra ut på insidan som på utsidan.

Här kommer ett par bilder på det färdiga resultatet. Ber om ursäkt i förväg för dåliga mobilbilder men jag har inte haft möjlighet att fota med min andra kamera.

Som synes så behöver jag justera mönstret lite på baksidan, precis under rumpan, finns lite för mycket tyg just där. Har försökt att Googla mönsterjusteringar för just detta område o tror att jag kanske har hittat hur man ska göra. Det blir dels en ”low butt adjustment” o sen måste jag nog fixa ytterligare med överskottet av tyg men är inte riktigt klar med hur jag skall göra ännu. Men under tiden har jag bestämt mig för att älska dessa byxor ändå eftersom de är så himla sköna…:). I övrigt sitter de väldigt bra o jag använder dem otroligt mkt!

Tröjan är en Cashmerette Concord T-shirt som jag gjort om ärmen på till en raglan istället för en vanlig. Jag älskar det här mönstret, mycket tack vare de inbyggda kupstorlekarna som gör att man slipper göra en FBA vilket jag alltid får göra annars. Jag sydde strl 12 med G/H i kupstorlek. Tröjan sitter som gjuten på mig men eftersom jag föredrar en raglanärm framför en vanlig så bestämde jag mig för att göra om den (har även sytt två tröjor med den vanliga ärmen). Om jag får tid o lust någon dag så lägger jag upp här på bloggen hur jag gjorde ändringarna ;). Har planer på att göra mönster till en Cardigan o kanske en sweatshirt utifrån denna, tror att det skulle kunna bli rätt bra.

När jag inte syr så försöker jag planera vad jag ska sy framöver. Eftr att, för ett tag sedan, ha tagit en kurs på Craftsy om hur man ritar modeller av det man planerar att sy så har denna process blivit väldigt mycket roligare. De är ett enkelt sätt att testa ideér och tyger o se hur de kommer att se ut som färdigt plagg. Trodde faktiskt inte att jag skulle lyckas så bra eftersom mina teckningstalanger i princip är obefintliga men det gick över förväntan. Kursen är mkt informativ och tydlig och processen var betydligt mkt enklare än vad jag trodde. Här är några av resultaten jag roade mig med härom kvällen.

IMG_1330IMG_1333

Det bästa är att det är så lätt att bara plocka fram blocket o rita lite när andan faller på så förhoppningsvis blir det fler planer under hösten.

Nästa helg är något jag sett fram emot riktigt länge, jag och en kompis har ordnat en syträff i tre dagar i Folkets Hus här hemma. Vi blir totalt 12 stycken tjejer som skall sy i dagarna tre :)! Så närmaste dagarna får jag fundera på vad jag ska ta med mig och sy under dessa dagar. Det lutar åt byxor och tröjor, troligen de jag ritat i planen. Men, men man vet aldrig hur det blir i slutänden, det kanske blir något helt annat till sist…;D

DSC_0697
Bild från tidigare syträff vi ordnat.

Ha en fin kväll!

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: